top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGise De Witte

GELEZEN: De Netwerkbijbel door Gerard van Vliet

Achterflap:

Het is niet wie JIJ kent, maar wie JOU kent!


Netwerken is essentieel als je succesvol zaken wilt doen. Maar ook als je een (nieuwe) baan wilt hebben, snel iets wilt regelen of een goede kamer voor je studerende kinderen wilt scoren is een goed netwerk goud waard.

De ontwikkeling van sociale media als LinkedIn, Facebook, Plaxi, Wordpress of Twitter heet netwerken een grotere impact gegeven.


Maar wat is nu eigenlijk effectief netwerken? Hoe bouw je een netwerk op dat je succes brengt? Hoe maak je efficiënt gebruik van zowel het ouderwetse netwerken als de nieuwe mogelijkheden?


De netwerkbijbel geeft je alle handvaten om je vaardigheden te ontwikkelen en beter te netwerken. Dankzij de unieke NetWorkWiser maak je in een mum van tijd je Personal Network Plan.

Auteur:

Drs. Gerard van Vliet MBA is medeoprichter van TheNetworKing Academy, waar professionele netwerkers worden opgeleid. In zijn rijke carrière als vakbondsbestuurder, P&O'er, (interim-)manager, Raad van Berstuurslid en ondernemer leerde hij vele mensen kennen, maar leerden nog veel meer mensen hem kennen. zijn quote "It's not Who knows Who, but Who knows YOU" past hij al jaren toe in de praktijk. De vele internaionale ervaringen met netwerken, de opmerkelijke projecten die hij op dat vlak initieerde, maar ook zijn rol als woordvoerder voor de gedupeerde Icesave-spaarders waren de basis voor de Netwerkbijbel, die bovendien gebaseerd is op Gerards ervaring als docent aan The Network Academy.


Top 10 'quotes' uit het boek:


1. "Free riders: Zijn diegenen die niet aan een netwerk deelnemen en vaak alleen maar op zoek zijn naar aandacht en erkening."


2. "Je moet iets met nodige passie en plezier doen. Heb je dat niet? Begin er dan maar niet aan."


3. "Je moet wel waarmaken wat je beloofd. Doe je dat niet, dan heb je snel een negatieve reputatie waardoor niemand nog bereid is iets voor je te doen."


4. "Door mensen te laten praten krijgen ze een vertrouwd gevoel en zullen ze eerder op jou vertrouwen."


5. "Beginnen is één, opvolgend twee en volhouden drie."


6. "Een netwerker die niet de kritiek opzoekt om er beter van te worden mag zich sowieso afvragen wat de winst van het netwerk is."


7. "Succes is vaak niet het gevolg van je eigen bijzondere inspanningen, maar het gevolg van ontbrekende inspanningen van een ander."


8. "Passie, plezier, partners en positieve kracht versterken elkaar onderling en zijn een machtig wapen tegen al die negatieve invloeden die dagdagelijks over je heen worden gestort."


9. "Wees eerlijk naar jezelf. Ambities zijn mooi, maar als je de lat te hoog legt gaat het al snel mis."


10. "Het krijgen van een relatie is al een kunst, het onderhouden van deze relatie is welhaast nog een grotere kunst."

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page