top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGise De Witte

GELEZEN: (WE), MYSELF & AI door Herman Konings & Stefaan Vandist

Achterflap: Trendwatchers Herman Konings en Stefaan Vandist reizen de wereld rond en komen tot de vaststelling dat het samenspel van intermenselijke (WE), het innermenselijke (MYSELF) en het uitermenselijke (ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE), in close harmony, de meest verleidelijke toekomstmuziek kan voorbrengen.


Auteur: Herman Konings is master in de theoretische psychologie (KU Leuven) en sinds 1992 beheerder van het Antwerpse trend- en toekomstonderzoeksbureau Pocket Marketing/nXt. Als trendanalist en consumentenpsycholoog geeft Herman consults, workshops en lezingen over trendverschuivingen en toekomstverwachtingen. Stefaan Vandist begon zijn carrière als merkstrateeg bij het communicatiebureau Duval Guillaume. Vandaag werkt Stefaan als onafhankelijk trendwatcher en innovatieconsultant. Hij geeft inspirerende lezingen en modereert toekomstverkenningen en Design Sprints om innovatieprocessen productief, doelmatig en met een breed vizier te laten verlopen.

Top 10 'quotes' uit het boek:

1. "Vrij van biologische beperkingen, slechte nachtrust of beperkte overtuigingen maakt kunstmatige intelligentie vandaag een exponentiële groeispurt."


2. "Niet ondanks maar juist dankzij het sociale internet krijgt het levende en het levendige van het tastbaar samenzijn meer waarde en intensiteit."


3. "De laatste jaren is 'authenticiteit' gedegradeerd van een woord met betekenis naar een louter garnituurwaarde."


4. "We kunnen de dag van vandaag niet meer opkijken van bedrijven die taken opnemen die we eigenlijk van de overheid verwachten."


5. "Critici zullen terecht opmerken dat een luchtfilter in de kamer of een mondmasker niet meer is als een 'end of pipe' oplossing: Het probleem wordt immers niet bij de bron, maar bij de benadeelde aangepakt."


6. "Innovatie gedijt beter wanneer mensen niet zo gefocust zijn."


7. "De huidige (media) cultuur die permanent onze aandacht versnippert en onophoudelijk onze 'fear of missing out' voedt, ligt mee aan de basis van heel wat gezondheidsklachten van psychologische aard."


8. "Ontspanning is niet gelijk aan afleiding. Gezonde ontspanning moet bewust worden gekozen en worden ingepland."


9. "Globalisatie doet de wereld kleiner aanvoelen, technologie heeft ons een instrument gegeven om ons moeiteloos en spotgoedkoop met de rest van de wereld te verbinden."


10. "De Millenials hebben nog een belangrijke troefkaart in handen. Ze zijn de eerste generatie jonge mensen naar wie de ouderen - mama en papa- geneigd zijn te luisteren."

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page